Nieuwtjes van Stal Dudok

Eidke onder het zadel!
In het fotoboek van Eidke vind je foto's van Eidke onder het zadel! Ze is ingereden door Anne en samen met Anne heeft ze ook al meegedaan aan de wedstrijd van Stal Dudok. Niet officieel, maar om te oefenen en dat ging heel goed!!

Uitslag wedstrijd 8 september!

De uitslag van de wedstrijd staat op de website en is via deze link te bekijken.

Startlijst wedstrijd 8 september
De startlijst van de wedstrijd a.s. zondag 8 september bij Stal Dudok staat online. Hij is te bekijken via deze link.

Babynieuws!!!
Op 8 maart zijn Janine en Marcel de trotse ouders geworden van Tren:

 Mama's buik zo warm en fijn,
werd na 9 maanden wat te klein.
De wereld o zo groot,
zie ik voorlopig vanuit m'n ouders schoot. 

Tren

Henricus Cornelis 

Geboren 8 maart 2013 om 16:50 uur, gewicht 3200 gram. 

Tren heeft een streepje voor bij tante Yvonne en Ome Mathijs.

En hierbij ook een aantal foto's van Tren:

 

Sneeuwpret
Ook de paarden van Stal Dudok hebben plezier in de sneeuw!!! Kijk voor de foto's in het fotoboek!!

Op de valreep

Nog net voor het einde van 2012 mogen we weer een nieuw pensionpaard begroeten op stal.'Bolly' (Bolashak) is een bruine pony van ongeveer 15 jaar oud en hij komt helemaal uit Kazachstan. Kazachstan ligt ten zuiden van Rusland en grenst in het oosten aan China (dat is dus best ver weg). In 2012 heeft Bolly een verre reis gemaakt (te voet) door Europa. De reis begon in China en de finish was in London. Afgelopen zomer heeft Bolly in Engeland kunnen uitrusten van die verre reis. Aangekomen in Hooge Zwaluwe moest hij eerst nog een beetje wennen en mag hij ook nog een beetje meer uitrusten. De baasjes van Bolly zijn (zusjes) Emma en Sophie. Zij wonen in Lage Zwaluwe en hebben ook een huis in Kazachstan. Als Emma en Sophie niet in Nederland zijn dan zorgen (vriendinnen) Femke en Fleur voor Bolly.
Meer foto's van Bolly zijn binnenkort te vinden onder het kopje 'pensionstal'.

En zo vliegt 2012 voorbij...
Het is alweer november en er is de laatste maanden veel gebeurd op en rond de stal. Allereerst vieren we natuurlijk het goede nieuws dat Janine en Marcel in verwachting zijn van hun eerste kindje, dat zij verwachten in maart 2013.

In oktober hebben we een nieuw pension pensioenpaard mogen begroeten, lees onder het kopje pensionstal alles over Friese merrie Sandra.

Begin september was er weer de inmiddels traditionele Stal Dudok dressuur wedstrijd. Het was een mooie dag, met veel gemotiveerde deelnemers, enthousiaste vrijwilligers, een strenge maar rechtvaardige jury en met heel veel blije prijswinnaars. Heb jij nog een leuke foto van de wedstrijd? Stuur deze dan per email aan Janine (één foto per deelnemer) en wij zetten ze op de site.

Het afgelopen wedstrijdseizoen hebben Tieske en Vigo hun opperbeste beentjes voor gezet, zij wonnen dit jaar, onder andere, de shetlandmendagen in Belgie en Nederland, bekijk onder het kopje pensionstal enkele spectaculaire foto's.

Ook was er deze zomer de eerste wedstrijd van de Amerstreekmenners. Deze wedstrijd werd gehouden tijdens het Streekfeest in Made, op het terrein van de kaasboerderij. Stal Dudok heeft deze dag het ponywandelen verzorgd. De fjorden Stan, Napoleon, Ukkie en Tommie hebben, begeleid door 'de meiden', heel veel rondjes gelopen met heel veel blije kindjes op de rug (één tegelijk natuurlijk).
Ook was het op deze wedstrijddag het eerste optreden van Pepsie tijdens een dressuur/vaardigheids- wedstrijd. Menster Margit heeft aangegeven dat er volgend seizoen nog meer wedstrijden zullen volgen.

Het groene seizoen is nu ongeveer voorbij en de paarden zullen weer vaker op stal staan, lekker warm en droog. Om daarbij volop te kunnen genieten van het kuilgras is de paarden tandarts ook dit najaar weer op bezoek geweest. Ukkie laat binnenkort zien hoe dat in zijn werk gaat, dan volgt er een foto! Houd de site dus in de gaten!


Nieuwe foto's en nieuw pensionpaard!
Er staan nieuwe menfoto's op de website en wel van Teteringen en Gilze (verslag van deze wedstrijden staat hieronder). Janine heeft allebei deze wedstrijden met Anna en Pamela gereden en voor Anna waren dit haar allereerste wedstrijden voor de wagen!
Ook staan er bij Eidke en Hitte een aantal nieuwe foto's. Zij zien er namelijk ondertussen wel een beetje anders uit dan de laatste foto's die op de website stonden!
Tot slot staat er bij de pensionpaarden een nieuw paard, Liza. Zij staat sinds een tijdje bij Stal Dudok en verdient dus ook een plaatsje op de site!


Start seizoen 2012

De start van menseizoen 2012 is niet helemaal gelopen zoals gepland. Begin 2012 gold voor een paar weken in Nederland een vervoersverbod voor paarden/pony's omdat op een aantal bedrijven in Nederland een gevaarlijke paardenziekte was vastgesteld. Enkele wedstrijden moesten worden afgelast en ons nieuwe pensionpaard Lise moest nog even op haar oude stal blijven.

Gelukkig zijn bij ons de paarden niet ziek geworden en eind april was het weer veilig om paarden te vervoeren. Goed nieuws voor Lise, zij kon haar intrek nemen in haar nieuwe stal in Hooge Zwaluwe. Lise is een fjorden merrie en ze mag bij Stal Dudok van haar oude dag gaan genieten.

In het najaar van 2011 is Anna beleerd om voor de wagen te lopen. Afgelopen winter heeft Janine hard getraind en ze heeft nu een super mooi span met Pamela en Anna. Op zondag 1 april (geen grapje) was het eindelijk zo ver; de eerste wedstrijd. Het was een hele leuke wedstrijd en het was gelukkig mooi weer. "De meisjes" (Pamela, Anna en Janine) hebben heel goed hun best gedaan en twee mooie foutloze parcoursen gereden. Voor de foto's klik hier.

Op 15 april was het al meteen tijd voor de tweede wedstrijd, deze wedstrijd was in Teteringen en er waren heel veel supporters komen kijken om Pamela en Anna aan te moedigen. Ook deze wedstrijd was voor de meisjes geen probleem en Janine reed zonder moeite de twee parcoursen. Voor de foto's klik hier.

Het buitenseizoen is dan in volle gang. In het weekend van 4 t/m 6 mei werd in Tilburg het Animal Event georganiseerd. Janine was gevraagd om daar met de fjorden in de stand te staan, deel te nemen aan het rassendefilé en een korte show te geven. Voor Anna is een evenement met heel veel bezoekers, vlaggen, muziek en overal waar je kijkt honden en andere paarden nog een beetje te spannend. Dus voor het Animal Event heeft Janine met Kima en Pamela een dressuur-vaardigheid op muziek gereden. Het was een erg leuke show, waarbij het publiek kon zien hoe graag de fjorden willen werken en hoe braaf ze zijn!

De volgende wedstrijd voor Pamela en Anna staat in de agenda voor 3 juni in Prinsenbeek. Pamela en Anna vinden het leuk als jullie komen aanmoedigen! Op 10 juni organiseert Stal Dudok in samenwerking met Fjorden Brabant weer de fjordsport dag bij Stal Zeggezicht in Terheijden.

De wat oudere nieuwtje zijn te vinden onder de volgende link:
Oude nieuwtjes